Bij SaRo is de klant koning: bij ons staat de klant centraal.

Onze geschiedenis.

Na jaren werkzaam te zijn geweest bij een EPS–producent werden we in 2000 benaderd door een voormalige klant van Vispak in IJmuiden. Hij was niet tevreden over zijn huidige leverancier en vroeg of wij misschien viskisten konden leveren. Nadat we de mogelijkheden hadden onderzocht, zijn we SaRo gestart. We hadden op dat moment twee kinderen, Sam en Romy, en de naam SaRo is daarvan afgeleid. Als logo kozen we de kleine dikke rode vuurtoren van IJmuiden. We vonden een productiebedrijf in Duitsland waar we zelfstandig begonnen met de productie van viskisten, waarbij we gebruikmaakten van onze eigen matrijzen.

We maakten al snel een flinke groei door en konden steeds meer soorten en maten leveren. In die tijd ontwikkelden we ook het handige stapelsysteem voor onze verpakkingen. De fabriek werd echter te klein voor onze productie, waardoor we op zoek moesten naar een andere locatie. Tegenwoordig vindt de productie plaats in Nederland, onder strenge kwaliteitsnormen en met ISO-certificaat, waarbij we nog steeds gebruikmaken van onze eigen matrijzen. SaRo is inmiddels een gerenommeerd familiebedrijf dat nog ieder jaar een stevige groei doormaakt.

Vernieuwde huisstijl.

Nu zijn we zestien jaar verder. Behalve ons bedrijf is ook ons afzetgebied gegroeid, zo leveren we tegenwoordig ook aan klanten in Duitsland en België. De groei en ontwikkeling die we hebben doorgemaakt waren aanleiding voor een nieuwe huisstijl. Ons nieuwe logo laat zien dat SaRo een bedrijf is dat de grenzen overgaat: Nederland is scherp afgebeeld met Tiel als middelpunt, terwijl België en Duitsland zonder grenzen zijn weergegeven om te symboliseren dat alles mogelijk is. Na Sam en Romy kregen we nog een derde kind, van wie we ook de naam wilden opnemen in onze bedrijfsnaam. Dat werd maxpack, maximaal in verpakken. Een compleet nieuwe huisstijl met een sterke uitstraling, klaar voor verdere uitbreidingen.

Klantvriendelijk.

SaRo is een echt familiebedrijf. Bestaande en nieuwe klanten hebben direct contact met Rob en/of Heidi, en dit heeft veel voordelen. De lijnen zijn kort waardoor er waar nodig meteen actie kan worden ondernomen en afspraken meteen gemaakt en vastgelegd kunnen worden. Met onze veertig jaar ervaring kunnen we goed meedenken met onze klanten over de juiste verpakking. We gaan graag de uitdaging aan om verbeteringen aan te brengen in bestaande verpakkingen of zelfs een geheel nieuw concept voor de klant te bedenken en te maken. Maximaal verpakken, een verpakking op maat! Wij denken ook mee met onze klanten over hun interne logistiek en hoe wij onze producten zo goed mogelijk kunnen aanleveren.

In de loop der tijd heeft SaRo meerdere keren laten zien een innovatief bedrijf te zijn. Zo zijn er nieuwe kisten en deksels op de markt gekomen, de twee en drie kilo smal, die niet meer weg te denken zijn uit de schaal- en schelpdierverpakkingen. En onze klanten besparen geld met het al eerder genoemde stapelsysteem van SaRo, dat ervoor zorgt dat verschillende dozen op één pallet kunnen worden gestapeld. Op deze manier is veel minder folie nodig.